14.1.15

Back home!

Wij zijn weer thuis!
Maandag was een lange dag - om 8 uur 's ochtends stapten we bij oom Gradus in de auto. Dik twee uur later waren we op Schiphol, konden we inchecken en, omdat de controles richting de VS zo streng zijn, begon het boarden ook al snel. Elke reiziger en elk gezin werd 'ondervraagd' door een douanier. Voor ons stelde het weinig voor - "hoe lang ben je in Nederland geweest?" "Hoe lang woon je al in de VS?". Dat zijn niet de ingewikkeldste vragen....
In het vliegtuig lieten we de lage, grijze Nederlandse luchten snel achter (beter gezegd: onder) ons. 
De vlucht verliep erg goed, maar duurt wel zo'n 2 uur langer dan wanneer je de andere kant op gaat. Amerika binnenkomen op de groene kaart gaat zoveel vlotter dan op een visum!
Half twaalf 's avonds - Nederlandse tijd- waren we thuis. Henk en ik hebben het nog zo'n twee uur dapper volgehouden maar om 8 uur onze tijd waren wij diep in slaap.

De hartelijkheid van de buren die blij waren ons weer te zien heeft ons geraakt. Soms kijk je zoveel naar wat je mist (familie) dat je vergeet wat je hebt. Mijn Midden-Oosterse buurvrouwen verwelkomden mij met midden-oosterse hartelijkheid. Gisteren hadden we het grootste gedeelte van de dag geen water omdat er een breuk in de hoofdleiding zat. Toen de waterdruk begon te verminderen halverwege de morgen had ik snel nog een emmer gevuld voor de wc, maar daar ben je ook nog wel een keer doorheen. Toen kwam de buurman met twee gallons water uit zijn vijver, en wij mochten ook zoveel emmers we nodig hadden uit de vijver halen, zodat we in elk geval de wc konden doorspoelen.

Nu kunnen we weer wennen aan koud weer - het is hier nu -8 om 10 uur 's ochtends - maar heerlijk droog. Ik heb gistermorgen de was buiten gedroogd :).
De kids zijn vandaag weer naar school; Joel mopperde dat hij zoveel Nederlands heeft moeten praten dat hij nog maar drie Engelse woorden wist.

Onze reis was geweldig fijn, we hebben er zo van genoten om jullie weer te zien en er weer 'bij' te zijn! Vanaf hier nog eens: bedankt voor alle gastvrijheid, goede gesprekken, hagelslag, gezelligheid, warmte, vriendschap, logeerpartijen, uitjes, oppassen, koffie, taart (meer in korte tijd dan we in jaren gehad hebben) en alle andere dingen.

Groeten!

No comments: