18.1.15

IJs

Vanmorgen was het weer zover

Sinds we thuiskwamen, is het nog niet boven 0 graden geweest overdag en het heeft flink gevroren; vooral 's nachts. Toen ze dus gisteren regen opgaven voor vandaag, zeiden we al tegen elkaar - 'dat gaat vast heel lelijk worden op de weg'.

En ja hoor -

Vanmorgen ging ik even naar buiten om te kijken of het glad zou zijn. ALLES was bedekt in een dun laagje ijs. De regen, die al ijskoud naar beneden kwam, bevroor zodra het de grond raakte. De politie stuurde een waarschuwing rond om de wegen te vermijden tenzij absoluut noodzakelijk.

Wij zouden een oude dame ophalen om mee te rijden naar de kerk. Die belde al op dat ze niet zou gaan. Een half uur later besloten wij ook dat we niet zouden gaan rijden, en toen kwam het bericht dat de kerk gecanceled was.

Dapper besloten we om dan maar lopend naar de kerk in het dorp te gaan om te zien of die open was. Rebecca en Joel hadden wel zin om te gaan 'ice skaten'. Gewapend met paraplu en al schuifelend liepen we naar buiten. Net op dat moment kwam de overbuurvrouw nietsvermoedend naar buiten lopen om een zak afval in haar container te gooien. Met een gil landde ze onderaan het trapje naar haar voordeur. We hebben haar gauw overeind geholpen; gelukkig had ze niets gebroken. Toen zij weer goed en wel binnen was, zijn we nog iets verder gelopen, maar alles was zo verraderlijk glad. De weg lijkt gewoon nat, maar onder het water zit een dun laagje ijs. 'Black ice' noemen ze het hier; omdat het zo verraderlijk is en je het niet ziet.

En uiteindelijk zijn we maar gewoon naar huis gegaan.

Avontuurlijk weer hier....

Op de foto de trap naar onze voordeur en de weg voor ons huis om half twaalf; het ijs begint te breken nadat de strooiwagen is langsgekomen. 

No comments: